Film

Skribent

MovieZine

2 november 2021 | 14:00

Nya trailern visar mer av Jared Letos "Morbius"

Skådespelaren Jared Leto såg fram emot förvandlingen till en komplex Marvel-karaktär.
Än finns det några Marvel-karaktärer som inte fått synas på bioduken. En av dem är Dr. Michael Morbius som snart får sin första biofilm, i regi av ingen mindre än svenske Daniel Espinosa ("Snabba Cash"). Här är den senaste trailern som bjussar på nattsvart stämning och en del Marvel-referenser för den som är uppmärksam:
 
 
Filmen släpps av Sony Pictures och produceras i samarbete med Marvel Entertainment. Den är alltså inte en del av MCU (Marvel Cinematic Universe) utan hör till Sonys växande skara av Spider-Man-spinoffs, där även "Venom"-filmerna ingår.
 
Men flera detaljer i trailern har fått fans att undra. Vilken tidslinje och franchise tillhör "Morbius" egentligen? Vi ser bland annat en bild på Andrew Garfields Spider-Man, men också Michael Keatons rollfigur från "Spider-Man Homecoming". 
 
Mer "Morbius"-godis! I ett nytt klipp berättar Jared Leto om sin förvandling till en komplex antihjälte och varför han lockades till rollen som en briljant forskare som blir vampyr - lika delar superhjälte som superskurk, enligt skådisen:
 
- Han är stark, han har unika krafter. Men han har ingen kontroll över sina krafter. Det var en mycket intensiv, fysisk roll, med Morbius dels som väldigt skör och dels som ett monster, säger Leto.
 
 
"Morbius" får biopremiär i januari 2022.
| 2 november 2021 14:00 |