Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 april 2022 | 22:50

Ny Titanic-film styr kurs mot streaming i vår - se trailern här

Isberget är inte deras enda problem. Se trailern till skräckfilmen "Titanic 666"... eller låt bli, det går också bra.
I år är det 110 år sen som lyxkryssaren Titanic gjorde sin jungfruresa från Southampton mot New York. Ett olyckligt möte med ett isberg ledde till en tragedi där hälften av de cirka 3000 passagerarna omkom. 
 
Finns det något bättre sätt att uppmärksamma årsdagen och hedra offren än med en b-skräckfilm? Ja, troligen. Men här är den ändå. Den 15 april, samma datum som Titanic förliste, väntar nästa katastrof i form av "Titanic 666" - en övernaturlig rysare från den ökända mockbuster-studion Asylum. 
 
 
Handlingen utspelar i nutid på den nybyggda kopian Titanic III, som ska ta samma rutt mot Amerika som originalet. Toppmodern teknik ombord ska se till att inga olyckor händer. Men när Titanic III anländer till olycksplatsen börjar märkliga saker hända och mörka krafter stiger upp till ytan och tar över skeppet... 
 
I trailern ser vi bland andra AnnaLynne McCord i rollen som influencern Mia Stone, en av passagerarna på den ödesdigra resan.
 
 
"Titanic 666" anländer på den amerikanska streamingtjänsten Tubi nästa vecka. Jack och Rose vänder sig i sina gravar... fast vem vet, kan det här bli underhållande trots allt? Filmer som är så-dåliga-att-de-blir-bra är en hel genre i sig och titeln lär locka åtminstone några nyfikna. Så länge du inte förväntar dig en ny Oscarsfavorit, iallafall.
| 4 april 2022 22:50 |