Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 september 2017 | 12:00

Ny skräckserie skriven och regisserad av bara kvinnor

Drew Barrymore är med och utvecklar antologi-rysaren ”Black Rose” åt The CW.
Antologi-serier är i ropet just nu och skräck är en tacksam genre att tackla. Populära titlar som ”American Horror Story”, ”Channel Zero” och kommande ”Lore” har insett möjligheterna med att berätta läskiga historier där varje säsong, eller till och med avsnitt, är fristående.

Näst på tur är ”Black Rose”, en skräck-antologi ur kvinnlig synvinkel. Deadline berättar att serien ska helt och hållet skrivas och regisseras av kvinnor. En av producenterna är Drew Barrymore.

Jill Blotevogel (från MTV:s ”Scream”) har skrivit det första avsnittet. Hon berättar att serien ”ska utforska några av mänsklighetens djupaste rädslor ur en kvinnas unika perspektiv. Klassiska teman som skuld, svartsjuka, paranoia, förtryck, galenskap, sexuell besatthet och överlevnad skildras genom en modern och feminin lins”.

På senare år har flera kvinnliga filmskapare gjort starkt avtryck i den mansdominerade skräckgenren, med snackisar som bland annat ”The Invitation”, ”The Babadook” och snart dvd-aktuella kannibalrysaren ”Raw”.
| 1 september 2017 12:00 |