TRAILER

Skribent

Andreas Samuelson

6 november 2023 | 18:30

Studentförening terroriseras i ny skräckfilm - mördaren är en sengångare

Varje gång man tänker att skräckfilmsskapare mött återvändsgränden av idéer så kommer något nytt och oväntat. I ”Slotherhouse” är det en sengångare som hotar!
Genom åren har skräckfilmsgenren sett fyndiga men inte alltid skrämmande hot i form av bilar, tomater, pepparkakor, kaniner, får, bildäck, snögubbar, utomjordiska clowner, ormar i flygplan och hajar i tornados. Bara i år har vi fått fyndiga historier om drogpåverkade nallebjörnar och högteknologiska sällskapsdockor i ”Cocaine Bear” respektive ”M3gan”.
 
Men samtidigt är många skräckfilmer tröttsamma upprepningar av samma, gamla koncept. Därför är det alltid kul när filmskapare levererar något som aldrig gjorts tidigare. Som ”Slotherhouse” - en skräckkomedi om en kvinnlig studentförening som terroriseras av en sengångare.
 
Ja, sengångare. Det gulliga men lite bisarra djuret som mest är känt för att vara otroligt långsamt. Det är ju uppenbarligen absurt att ett sådant djur skulle försöka - och lyckas - döda kvinnliga studenter men det är denna film tydligt medveten om. Trailern flaggar för en fnissig humor med glimten i ögat.
 
För den här typen av B-film har den fått oväntat bra kritik med omdömen som ”Precis så absurd som den verkar men på bästa sätt” (Bill Goodykoontz, Arizona Republic), ”en fånig skräckkomedi som träffar rätt i både blod, cringe och ordlekar”  (Savina Petkova, A Good Movie To Watch) och ”filmskaparna lyckas definitivt få ihop en befängd cocktail av filmgenrer” (Keith Garlington, Keith & the Movies).
 
Filmen är tillgänglig på amerikanska streaming-kanalen Hulu. Oklart om och när den kommer till Sverige men vi håller självklart tummarna för att en svensk distributör plockar upp den så småningom.
 
Se trailern här:
 
 
Blir du sugen på att se ”Slotherhouse”?
| 6 november 2023 18:30 |