Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

15 juli 2015 | 16:30

Ny serie från "Blade Runner"-författaren

"The Man in the High Castle" är baserad på en bok av Philip K. Dick, och serien är exekutivt producerad av Ridley Scott.
Philip K. Dick skrev en hel radda inflytelserika science fiction-berättelser innan hans död år 1982, varav några av de mest kända har filmatiserats genom åren. "Blade Runner" baserades (om än rätt löst, i slutändan) på Dicks bok "Do Androids Dream of Electric Sheep?", och Steven Spielbergs "Minority Report" är ett annat exempel.

Sedan några år tillbaka har Amazon, den enorma amerikanska nätbutiken alltså, jobbat med en TV-serie-version av Dicks bok "Mannen i det höga slottet", som handlar om en alternativ verklighet där andra världskriget slutade med att axelmakterna vann. Händelserna i boken utspelas under 60-talet i ett USA som delats upp i tre delar; en tysk ("Greater Reich"), en japansk, och en neutral. Intressant nog produceras (exekutivt förvisso, men ändå) serien av Ridley Scott, som såklart regisserade "Bladerunner" då det begav sig.Pilotavsnittet ligger redan nu uppe på Amazons hemsida (du kan se det gratis här om du bor i USA, det fungerar inte från Sverige) och har fått genomgående positiva omdömen så här långt. I rollerna ser vi bland andra Rufus Sewell som benhård SS-officer. "The Man in the High Castle" kommer få premiär i höst på Amazons streamingtjänst, men idag släpptes en trailer. 

Spana in:
 
| 15 juli 2015 16:30 |