Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 juni 2019 | 22:20

Ny regissör tar över ”Red Sonja”

Bryan Singer ersätts av Jill Soloway, känd för tv-serien ”Transparent”.
Fantasyfilmen ”Red Sonja” går framåt med en spännande ny regissör ombord. Jill Soloway, skapare och showrunner bakom tv-serien ”Transparent”, tar över projektet från Bryan Singer.

Singer fick lämna projektet i våras efter anklagelser om opassande sexuella relationer, något som han ständigt har förnekat. Regissören bakom ”X-Men”-filmerna och ”Superman Returns” är en av flera som försökt ta ”Red Sonja” till bioduken, tidigare har även Robert Rodriguez velat få liv i projektet.
 
 
Med Jill Soloway som både skriver manus och regisserar kan den lättklädda serietidningshjälten tolkas ur en intressant ny vinkel. Soloway, som kallar sig ickebinär och har kämpat för mer mångfald i film- och tv-världen, säger till Deadline att hen ser fram emot att dyka in i en episk värld:

- Att utforska en så mäktig mytologi och utveckla vad det innebär att vara hjältinna är en konstnärsdröm som blir sann, berättar Soloway.
 
Brigitte Nielsen och Arnold Schwarzenegger spelade huvudrollerna i "Red Sonja" från 1985. Den nya versionen utvecklas som ett påkostat fantasyäventyr av Millennium Films.

Soloway har också skrivit och regisserat komedin "Afternoon Delight" från 2013. Närmast på schemat står en stor musikalfinal i serien ”Transparent”. Hen är relativt ny i blockbuster-världen, men med lite tur kanske "Red Sonja" blir en ny "Wonder Woman"?
| 21 juni 2019 22:20 |