Film

Skribent

Robin Andersson

9 maj 2019 | 08:45

Ny poster till Ari Asters skrämmande "Midsommar"

Florence Pugh verkar föredra påskafton.
Midsommar närmar sig med stormsteg, och då menar jag inte bara räkbomberna och snefyllorna, utan även Ari Asters nya film, med just namnet "Midsommar".
 
Tidigare i år fick vi en första teaser-trailer, och nu har vi fått en ny poster till vad som skulle kunna vara en av årets läskigaste skräckfilmer.
 
 
Ari Aster gjorde sin regidebut med 2018-succén "Hereditary", och ger sig nu alltså på en film om vår älskade svenska högtid. Filmen handlar om ett amerikanskt par som vill uppleva den svenska idyllen, men snabbt märker att något är fel, och de dras in i något skrämmande, kultliknande firande istället.
 
I rollerna ser vi flera amerikanska och svenska stornamn, till exempel Will Poulter ("The Maze Runner"), Jack Reynor ("Transformers 4"), Florence Pugh ("Outlaw King") samt Julia Ragnarsson ("Springfloden"), Anki Larsson ("Saltön"), Lars Väringer ("Alex") och Vilhelm Blomgren ("Gösta").
 
"Midsommar" produceras av A24 som ligger bakom filmer som "Moonlight", "Lady Bird", "Hereditary" och "It Comes at Night". Filmen får svensk biopremiär 10 juli.
| 9 maj 2019 08:45 |