Film

Skribent

Alexander Svensson

22 januari 2024 | 21:30

Ny "Jurassic World"-film på gång - manusförfattaren bakom "Jurassic Park" återvänder

"Jurassic World" verkar vara långt ifrån utdöd.
Franchisen som kombinerar Liseberg och skräcködlor är långtifrån färdig. Trots att de senaste “Jurassic World”-filmerna inte blivit några kritikersuccéer så drar de publik (den senaste "Jurassic World Dominion", drog in över en miljard dollar), och därmed borde det knappast överraska någon att ytterligare en film är på väg.
 
Det är The Hollywood Reporter som avslöjat att Universal satt David Koepp på att skriva manus till nästa “Jurassic World”. Koepp skrev den allra första “Jurassic”-filmen, Steven Spielbergs “Jurassic Park” från 1993, samt dess uppföljare “The Lost World”, så han är ett i sammanhanget väl meriterat namn. Steven Spielberg själv förväntas också vara involverad i en producentroll via sitt bolag Amblin Entertainment.
 
Enligt The Hollywood Reporter så är arbetet så långt gånget att Universal ser biopremiär redan nästa år som en möjlighet. Huruvida några av de tidigare filmernas skådespelare kommer att återvända till sina roller eller inte är i skrivande stund oklart, men filmen beskrivs tydligen som en ny era för den älskade dinosauriefranchisen.
 
Ser du fram emot en ny “Jurassic World”?
| 22 januari 2024 21:30 |