Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 april 2021 | 08:40

Liam Neeson spelar mördare utan minne i ny actionthriller

Inspelningen av ”Memory” är igång med Guy Pearce och Monica Bellucci i rollistan.
Så sent som i januari hotade Liam Neeson med att sluta med actionrollerna (igen). Men alla kan andas ut. En ny actionthriller är just nu under inspelning i Bulgarien. Det lugnande beskedet kommer från Variety.

Filmen går under titeln ”Memory”, och följer en skicklig lönnmördare. När han vägrar att ta uppdrag från en farlig kriminell organisation blir han själv målet. Snart är både gangsters och FBI honom på spåren. För att göra saken värre lider Alex Lewis av minnesluckor som påverkar hans varje steg.

En topptränad mördare med minnesförlust? Det låter bara som ett naturligt steg i den 68-årige actionhjältens karriär. Snart lär vi få se honom slå busar med käpp och jaga maffian i rullstol. Vi tror på de där pensionsplanerna när vi ser dem.

”Memory” har just fått Guy Pearce i huvudrollen som en FBI-agent, medan Monica Bellucci ska spela tech-mogul. Regisserar gör actionveteranen Martin Campbell, mest känd för ”GoldenEye” och ”Casino Royale” - han har även DC-floppen ”Green Lantern” på sitt samvete.
 
 
Storyn är hämtad från boken “De Zaak Alzheimer” av Jef Geeraerts, och har tidigare filmats i Belgien som “Mördare utan minne” (2003).
| 15 april 2021 08:40 |