Film

Skribent

MovieZine

7 oktober 2023 | 08:15

Nu på SVT Play: Hjärtskärande om missbruk med Timothée Chalamet - skådespelarna kommer överraska dig

Steve Carells insats i "Beautiful Boy" är helt klart Oscarvärdig. Filmen finns nu att streama på SVT Play.
"Beautiful Boy" släpptes 2018 och är baserat på den sanna historien om relationen mellan journalisten David Sheff (Steve Carell) och hans tonårige son Nic Sheff (Timothee Chalomet). Nic har haft ett privilegierat liv, men har ändå hamnat i drogmissbruk. David vill hjälpa sin son att bli fri från missbruket, men vet inte hur. Med kunskapen han har inom journalistik börjar David gräva för att ta reda på och förstå varför drogerna håller ett hårt grepp om Nic.
 
Du som har svårt att föreställa dig Carell som någon annan än cringe-kungen Michael Scott från "The Office" eller dum-gulliga väderreportern Brick Tamland från "Anchorman", kommer att bli positivt överraskad. Inte sedan rollen som en psykopatisk brottningstränare i "Foxcatcher" har Carell gått in så djupt i att spela en av huvudrollerna i en dramafilm. Carell är så naturlig i rollen som en förtvivlad men bestämd pappa, som är beredd på att göra allt för att hålla ihop sin familj och rädda sin son.
 
Timothée Chalamet gör även här en otrolig insats i att gestalta en tonåring som vill hitta en anledning att sluta med sitt missbruk, samtidigt som han vill leva med mål och mening. Utöver "Call Me By Your Name" är "Beautiful Boy" en av de roller som lyfte Chalamets skådespelarkarriär till den höjd den är på nu.
 
"Två fantastiska skådespelare väcker förståelse för den drabbade och medkänsla för de anhöriga" kan man läsa i MovieZines recension.
 
"Beautiful Boy" finns nu att streama på SVT Play. Ett måste för er som upplevt medberoende eller har anhöriga som fastnat i droger — eller som bara är nyfikna på vilka stabila skådespelar-chops Carell faktiskt har.
 
Paul Dakwar
 
| 7 oktober 2023 08:15 |