Film

Skribent

MovieZine

3 december 2023 | 07:00

Nu på SVT Play: Dramakomedin med Joaquin Phoenix ”träffar rakt i hjärtat”

Regissören försökte göra den här filmen redan under 90-talet, då med Robin Williams i huvudrollen.
Regissören Gus Van Sant levererar en träffsäkert finstämd dramakomedi i "Don't Worry, He Won't Get Far on Foot" - en skildring av serietecknaren John Callahan.
 
När ett fylleslag slutar i en bilkrasch som gör John delvis förlamad och sätter honom i rullstol ser han mindre anledning än någonsin att sluta dricka. Men när han börjar i gruppterapi hos en excentrisk, förmögen hippie upptäcker John inte bara grejen med att vara nykter, han inser också att hans sjuka humor kan få utlopp i skämtteckningar.
 
Filmen var ett äkta hjärteprojekt för Gus Van Sant. Han hade velat göra den redan på 90-talet, då med Robin Williams i en av huvudrollerna. Nu fick han nöja sig med "Napoleon"-aktuelle Joaquin Phoenix i huvudrollen, samt Jonah Hill, Rooney Mara (som svensk flygvärdinna) och Jack Black - en vassare cast kan man inte hitta.
 
Det är en film som "träffar rätt i hjärtat" enligt Patrik Linderholms recension här på MovieZine. "För en som inte har koll på John Callahans liv är det en intressant och upplyftande berättelse och Gus Van Sant skildrar den på skickligt sätt."
 
"Don't Worry, He Won't Get Far on Foot" finns nu att streama på SVT Play.
 
| 3 december 2023 07:00 |