Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

8 december 2023 | 15:00

Sjösatt på SVT Play: Hyllad krigsserie tillbaka med sin tredje säsong

Bland veckans nyheter på SVT Play har vi den tredje säsongen av “Das Boot”, som är en fortsättning på kultfilmen från 1981.
Fortsättningen på Wolfgang Petersens kultfilm “Das Boot” är redan inne på sin fjärde säsong. I Sverige har vi dock inte kommit ikapp ännu, för nu har den tredje säsongen släppts i sin helhet på SVT Play.
 
 
Året har hunnit bli 1943 och kriget börjar bli allt mer mörkt för Tyskland. Nazisterna tvingas rekrytera yngre män till flottan samtidigt som man vill vinna slaget om Atlanten. I tredje säsongen fortsätter kriget i närheten av Portugal och den tyska staden Kiel.
 
Originalet “Das Boot” är en av de mest påkostade tyska filmerna någonsin. Lyckligtvis var det väl spenderade pengar, för filmen nominerades till sex Oscarsstaytter och blev en succé både i hemlandet och i USA.
 
Vill du streama TV-serien “Das Boot” finns säsong ett och två på Tele2 Play, medan SVT Play endast har den tredje säsongen. Är du sugen på originalet så finns den förlängda versionen av filmen att se på Netflix.
 
Är “Das Boot” en värdig uppföljare till filmen?
| 8 december 2023 15:00 |