Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

29 september 2023 | 16:30

Nu på HBO Max: Pedro Pascal imponerar i "The Last of Us"-doftande sci-fi

Jakten på pengar leder till en fight för livet, i starka "The Prospect" - en science fiction-rulle för dig som tröttnat på standardiserad blockbuster.
Jay Duplass ("Transparent") och Sophie Thatcher ("Yellowjackets") spelar en pappa och hans dotter, som åker till en främmande och farlig måne. Målet: tjäna pengar genom att gräva ut mineraler. Men en dålig landning leder till problem, problem som bara blir större när de stöter på en rival i form av Pedro Pascal ("Last of Us, "Star Wars: The Mandalorian").
 
MovieZines recension av "The Prospect" var positiv och hyllade framför allt miljöerna och världsbyggandet:
 
"Något som ofta går förbisett i dagens Hollywood-produktioner är världsbyggandet, alltså hur detaljerad världen är med sin historia, geografi och ekologi. Men här har man istället lagts extra krut på det."
 
 
"The Prospect" är gjord på låg budget, men filmen lyckas ändå bygga miljöer som sticker ut och känns annorlunda. Starka insatser från skådespelarna (Pascal beskrivs som en rymdpirat med rapp käft), och deras personkemi, hjälper också till att hålla dig fäst vid streamingskärmen. 
 
 
Personkemin mellan Pedro Pascals Ezra och Sophie Thatchers Cee är en av orsakerna till varför ComingSoon jämför "Prospect" med "The Last of Us. Det är inte en direkt parallell med motsvarande situation i den postapokalyptiska TV-serien och relationen mellan Joel och Ellie, men låter oss se en bekant dynamik med nya ögon.
 
"Prospect" går att streama på HBO Max från och med i dag.
 
| 29 september 2023 16:30 |