Spel

Skribent

Lina Svensson

24 februari 2020 | 18:00

Nu kan du äntligen spela "Two Point Hospital" på din konsol

"Theme Hospital" fick en värdig uppföljare vid namn "Two Point Hospital". Imorgon släpps detta spel till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.
Det var på 90-talet som spelet “Theme Hospital” släpptes. Ett spel som gav oss en inblick kring hur kaotiskt och krävande det faktiskt kan vara att driva ett sjukhus. Det är mycket att tänka på. Vårdsalar ska byggas, personal ska anställas och ordning ska upprätthållas, vilket är lättare sagt en gjort. För hit kommer det patienter med alla typer av åkommor som kan vara kluriga att bota.
 
Allt ifrån patienter som har drabbats av osynlighet, hjärtekross till glödlampshuvud kommer att dyka upp på sjukhuset och kräva vård. Ju längre in i spelet du kommer, desto klurigare utmaningar ställs du inför. Då gäller det att vara väl förberedd med utbildad personal och rätt utrustning, annars går det åt pipsvängen. 
 
 
Jag var väl i 10-års åldern när jag satt och byggde sjukhus för fulla muggar i spelet “Theme Hospital” för första gången. Jag minns att jag fullkomligt älskade spelet, även om det där och då ärligt talat inte gick särskilt bra för mig. Jag hann öppna en del sjukhus, men på tok för många patienter dog. Allt slutade med att pressen tog mig på bar gärning medan jag var i full färd med att gräva ner döda patienter på kyrkogården. En klandervärd artikel om mig hamnade i tidningen och sedan var det Game Over för min del.
 
Nu, 17 år senare sitter jag där igen för att göra ett nytt försök. Trots att jag börjar närma mig 30-års åldern är detta spel minst lika roande idag som det var för nästan 20 år sedan. Och det funkar fint även på konsol. Det kan vara lite bökigt att få en bra överblick av sjukhuset till och från, men det är ingenting som stör mig nämnvärt. Jag har bara testat detta spel till Playstation 4 och PC än så länge, men kommer definitivt att införskaffa det till mitt Nintendo Swith inom kort. För "Two Point Hospital" känns som det ultimata tidfördrivet under längre resor. 
 
Grafiken har fått sig en uppgradering och menyn har förenklats och förbättras. Det är ungefär så mycket som har förändrats från “Theme Hospital” till spelet “Two Point Hospital”. Det märks att det är delar från orginalteamet som har dragit i spakarna. Detta spel är minst lika kaotiskt och beroendeframkallande som orginalet och jag är så glad över att Two Point Studios beslutade sig för att blåsa nytt liv i denna kultklassiker, ännu gladare är jag över att det nu har kommit till konsol. 
 
 
Kommer du att införskaffa "Two Point Hospital" till din konsol? 
| 24 februari 2020 18:00 |