Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

24 november 2023 | 13:00

30 år gamla “Doom” kan nu spelas på... robotgräsklippare

På DreamHack kommer man dessutom kunna göra upp i ett mästerskap där Husqvarnas robotgräsklippare används för att lira skjutspelet.
Klassikern “Doom” släpptes 1993. I samband med 30-årsjubileet har ingenjörerna på Husqvarna möjliggjort att man lira skjutspelet på deras robotgräsklippare. Björn Mannefred som jobbar på det svenska företaget är lyrisk över den nya funktionen:
 
- Vi kallar det här för en helvetes jävla uppdatering. För första gången i historien är det möjligt att “klippa” ner demoner på en robotgräsklippare. När vi släppte våra första robotgräsklippare för ungefär 30 år sedan, var flera av våra ingenjörer tonåringar som spelade “Doom”.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Så här ser det ut när man spelar "Doom" på sin robotgräsklippare.
 
Första “Doom” handlar om en soldat som befinner sig på Mars. Här råkar en portal till helvetet öppnas - vilket innebär att han måste mörda en massa demoner. Vad som kännetecknar serien är dess blodiga brutalitet som både hyllats och kritiserats.
 
På DreamHack Winter 2023 i Jönköping kommer Husqvarna dessutom att hålla i ett “Doom”-mästerskap. I prispotten finns det över 40 000 kr att vinna, och då måste man tävla genom att möta andra spelare som också kör på robotgräsklippare.
 
Tyvärr måste man själv vara på plats i Jönköping för att testa “Doom” på en robotgräsklippare.
 
Hur spelar man “Doom” på det mest optimala sättet?
| 24 november 2023 13:00 |