Serie

Skribent

MovieZine

12 mars 2021 | 15:00

Nu finns alla säsonger av "Arkiv X" på Disney+

The truth is out there.
Långt innan "WandaVision", "Stranger Things" och till och med "Lost" blev stora tv-snackisar, så hade vi "Arkiv X". Året var 1993 när FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully gjorde entré i våra liv, med ficklamporna i högsta hugg för att kasta ljus på övernaturliga fenomen och andra oförklarliga fall. En ny kultserie var född.

Under åren har Mulder och Scully mött på monster, utomjordingar och allehanda konspirationer i sin jakt på sanningen. Serien höll ständigt tittarna i schack och fick oss att spåna och spekulera (japp, till och med innan internet fanns i varje hem).
 
 
Inför säsong 8 valde David Duchovny att dra sig tillbaka. Han medverkade i färre avsnitt och man introducerade Robert Patrick som agent John Doggett. I säsong 9 tog Doggett och Monica Reyes (Annabeth Gish) över som seriens huvudpersoner, men det hjälpte inte för att rädda dalande tittarsiffror, och Arkiv X stängdes. Iallafall tills en efterlängtad reboot år 2016 kallade Mulder och Scully tillbaks in i tjänst igen.
 
Har du missat 90-talets stora snackis, eller vill återuppleva alla kalla kårar och märkliga mysterier? Idag släpps samtliga 11 säsonger på Disney+. Det är totalt 218 avsnitt som du nu kan streama här...

Ett abonnemang på Disney+ kostar 89 kr i månaden eller 890 kr för ett helår.
| 12 mars 2021 15:00 |