Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

11 januari 2017 | 12:00

Nu byggs det spektakulära George Lucas-museet i Los Angeles

Och George själv ska punga upp 1 miljard dollar för det.
Det har varit på gång i flera år, men nu står det äntligen klart att George Lucas Museum of Narrative Art kommer att byggas i Exposition Park i Los Angeles. Tidigare har San Francisco och Chicago varit på tapeten.

Museet ska inhysa stora delar av George Lucas personliga konstsamling (som består av lite drygt 10000 objekt), samt originalrekvisita och skisser från alla hans filmer. Dessutom kommer det att finnas en biograf för visningar av filmer, och det har också annonserats att det kommer hållas föreläsningar av "några av de mest uppfinningsrika och spännande filmskaparna av vår tid".

Så här beskriver George Lucas sin vision:

- Lucas-museet kommer att bli ett barriär-fritt museum där det inte finns några artificiella avgränsningar mellan fin- och populärkultur, vilket tillåter dig att utforska vitt skilda uttryck inom visuellt historieberättande. Besökare som annars kanske inte brukar besöka traditionella museer kommer att få chansen att interagera med och relatera till konstformer de redan känner igen och älskar. 


En digital rendering av hur det futuristiska bygget ska se ut.Det är ännu oklart exakt när det är tänkt att museet ska slå upp portarna för allmänheten.

Skulle du vilja besöka George Lucas Museum of Narrative Art?
| 11 januari 2017 12:00 |