Film

Skribent

Veronica Wiklöf

3 juni 2021 | 13:00

Nu börjar inspelningen av "Indiana Jones 5"

"Indiana Jones 5" påbörjar sin inspelning under nästa vecka. Harrison Ford kommer tillbaka för sista gången som Dr. Henry Jones.
Nästa vecka börjar inspelningen av "Indiana Jones 5" i England. Harrison Ford kommer att för sista gången spela den pisksnärtande arkeologen Dr. Henry Jones, meddelar Slashfilm
 
Filmen kommer att vara den första i franchisen som inte regisseras av Steven Spielberg. Istället tar James Mangold, regissören bakom bland annat "Logan" (2017), över och Spielberg tar tyglarna som producent. Det finns ännu inga uppgifter kring handlingen om den femte filmen och om den är den avslutande i franchisen, eller endast slutet för Ford.
 
Den senaste filmen "Indiana Jones och Kristalldödskallens rike" kom ut 2008. Filmerna började ges ut 1981, alltså för 40 år sedan, och Dr. Jones har bland annat besökt ett hemsökt slott och blivit jagad av en enorm stenbumbling. Så vad den gamle arkeologen nu kommer att behöva uthärda kan vi bara spekulera om.
 
Andra skådespelare som är klara är Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson, Phoebe Waller-Bridge och Mads Mikkelsen. Filmen förväntas komma till bioduken sommaren 2022.
| 3 juni 2021 13:00 |