Skribent

Emil Skelterwijk

24 oktober 2013 | 00:01

Nu blir det reklampaus

Lördagsfilmen på TV har nått en av sin 800 reklamavbrott. Du har ungefär 5,3 minuter på dig innan filmen drar igång igen. Vad gör du?

För de flesta innebär det att man buttert sitter och muttrar för sig själv medan man plågar sig igenom ännu en omgång av kattmatsreklam. Men varför inte ta vara på tiden och göra något vettigt på dessa 5,3 minuter? Jag tänkte därför dela med mig av några väl utvalda tips på vad du kan förgylla dina nästkommande reklamavbrott med.

Träna

Av någon anledning får vi alltid lite ångest när vi kryper ner i soffan med en filt över oss och en skål glass i handen (självklart i en skål och inte direkt från handen). Så vad passar inte bättre då än att slänga in några lagom underhållande träningsövningar i pausen? Det behöver inte vara ditt livsträningspass som får den nytvättade pyjamasen att sluta lukta lavendel resten av filmen. Det kan vara något så enkelt som att lyfta fjärkontrollen x antal gånger, mjuka situps i soffan eller bara rulla runt på mattan. Och det bästa är att din skådeplats är precis framför tv:n så du missar inte en sekund av filmen.

Hjärngympa

Många gånger när filmen går över till reklam kan det vara ett bra tillfälle att rasta hjärnan ett tag. Varför inte gömma ett sudoku eller korsord under soffkudden som du tar fram till pausen? Det finns även en hel oas av bra appar till mobiltelefon man kan ladda ner. Allt från just sudoku till frågesport.

Ett annat alternativ är att leka primtalsleken som går ut på att du ska säga så många primtal du kan komma på innan filmen börjar. Det här rekommenderas enbart om det är en dålig film och det inte finns någon anledning för dig att vara vaken längre.

Musiklek

Ett lite mer högljutt val finns om du har fler som du delar reklampausen med. Då finns möjligheten att nynna på en låt och låta de resterande gissa vilken låt som döljer sig bakom de falska kråktonerna. För att köra på ett tema kan man ju nynna på reklamlåtar. Där finns det många melodier vars tonföljd är svår att inte bilda nynnande allsång på.

Så som ni ser finns det hur många alternativ som helst på saker man kan göra medan man väntar på filmen. Reklampauserna är där av en anledning och den anledningen är så att du kan antingen träna, köra primtalsleken eller nynna. Sen sägs det ju att reklampauserna finns där för att kanalerna ska kunna fortsätta existera, men enligt mig så är det lika sannolikt som att kattmat med kycklingfett ger min katt en mer glänsande päls!

| 24 oktober 2013 00:01 |