Film

Skribent

Mats Karlsson

11 mars 2013 | 16:01

Nu blir det "Krakel Spektakel" på bio

En annorlunda barnfilm av regissören Elisabet Gustafsson.

Nu är filminspelningen av det sagolika musikaläventyret "Krakel Spektakel" igång. Filmen är baserad på Lennart Hellsings populära karaktärer och verser.

- Det är dags att göra en annorlunda barnfilm. "Krakel Spektakel" är tänkt som något sagolikt och magiskt, utstyrt för maskerad. En rar och rolig film av visuella fantasterier som även lämnar utrymme för hjärta och eftertanke, säger filmens producent Ulf Synnerholm.

I rollerna ser vi bland annat Lea Stojanov (Annabell Olsson), Vanja Blomkvist (farmor), Anton Lundqvist (Krakel Spektakel), Martin Eliasson (Opsis Kalopsis), Lina Ljungqvist (Kusin Vitamin), Shima Niavarani (Selma Selleri), Henrik Dorsin (Kejsaren av Kina) Olof Wretling och Sven Björklund från Klungan (Bröderna Gurka). I registolen sitter Elisabet Gustafsson.

"Krakel Spektakel" är ett lekfullt musikaläventyr som kretsar kring lilla Annabell Olsson, på spaning efter Trollkarlen som förvandlade sig till ett glas lemonad och drack upp sig själv. Efter 700 år, när sagan väcks till liv, är förtrollningen kanske äntligen på väg att brytas...

Inspelningen pågår i Luleå fram till 27 mars samt en vecka under maj. Filmen får biopremiär i februari 2014.

| 11 mars 2013 16:01 |