Skribent

Carl Adam Anderberg

3 mars 2017 | 20:00

Nu är Nintendos nya konsol Switch äntligen släppt

Här är allt du behöver veta.
Efter den svala besvikelsen som var Wii U har Nintendo nu sjösatt sin nästa stora satsning, Switch, och i och med premiären tänkte vi här lista allt du behöver veta inför ditt köp!

Pris


För enbart själva konsolen samt en så kallad Joy-Con (handkontroll) får du punga upp 3690 riksdaler på de flesta ställen. En så kallad Pro Controller (en mer konventionell typ av handkontroll) går loss på i runda slängar 800 kronor. Spelen svävar kring 600-kronorssträcket per styck. En konsol plus ett spel plus en extra handkontroll går alltså att få hem för drygt 5000 kronor.



Funktionalitet


Den stora grejen med Switch är att det ska gå att spela var som helst, mot vem som helst. Hela konsolen fungerar faktiskt också som en bärbar enhet, med en egen inbyggd skärm, som lämpar sig väl för när man vill fortsätta sin spelsession i exempelvis sängen, eller varför inte i parken. Joy-Con-kontrollen går att dela upp i två delar i utvalda spel, vilket borgar för lättillgängliga små multiplayermatcher mellan två personer när andan faller på.



Spel


18 spel av varierande storlek finns att tillgå i dagsläget, men vissa av dem går bara att ladda ner via Nintendos onlinebutik, och en hel del av dem är spel vi sett till andra format tidigare. Den stora besten i sammanhanget är utan tvekan "Zelda: Breath of the Wild", som Nintendo satsat hårt på. Framöver ser vi såklart fram emot lovande "Super Mario Odyssey" också.



Här är hela listan på alla tillgängliga spel (dag 1):

- Zelda: Breath of the Wild
- I Am Setsuna 
- Super Bomberman R
- 1-2 Switch
- The King of Fighters '98
- Waku Waku 7
- Shock Troopers
- World Heroes Perfect
- Metal Slug 3
- Shovel Knight: Specter of Torment
- Shovel Knight: Treasure Trove
- New Frontier Days: Fouding Pioneers
- Othello
- Voez
- Vroom in the night sky
- Just Dance 2017
- Fast RMX
- Snipperclips

Här är reklamsnutten för Switch som debuterade under Super Bowl:



Kommer du skaffa dig en Switch? Eller har du redan lagt vantarna på en?
| 3 mars 2017 20:00 |