Film

Skribent

Thomas Linnaeus

3 december 2022 | 21:01

Norrmännen gör succé! Nya monsterfilmen är den mest sedda på Netflix just nu

Trots att Moviezine sågade “Troll”, verkar inte många hålla med. Under helgen har den norska katastroffilmen hamnat på första platsen av de mest sedda filmerna på Netflix.
Norska katastroffilmen “Troll” har seglat upp och hamnat på första platsen av de mest populära filmerna på streamingtjänsten under helgens gång. Filmen handlar om ett bergstroll, som likt Godzilla och King Kong bestämmer sig för att attackera en storstad. Men nu är det inte Tokyo eller New York som är i fara, utan våra grannars huvudstad Oslo.
 
Roar Uthaug (“Tomb Raider”) sitter på registolen och i huvudrollerna ser vi Ine Marie Wilmann, Kim Falck, Mads Sjøgård Pettersen och Gard B. Eidsvold. Här på Moviezine ratade vår recensent Mattias Blomberg filmen och skrev bland annat:
 
“Regissören Roar Uthaug och hans manusmedarbetare Espen Aukan saknar tyvärr all kompetens som Emmerich besitter.”
 
Jag vet inte hur mycket kompetens katastrofregissören Roland Emmerich ("Independence Day") egentligen besitter, men av hans senare filmer att döma är han inte längre på toppen. “Troll” är i vilket fall en succé, och vi kan nog räkna med liknande Netflix-produktioner i framtiden.
 
Vilken film kommer du se ikväll?
| 3 december 2022 21:01 |