Serie

Skribent

MovieZine

14 juni 2023 | 14:30

Sommaren är räddad! Tokhyllad irländsk miniserie är tillbaka på SVT Play

Se romantiska miniserien "Normala människor" som gjorde Paul Mescal och Daisy Edgar-Jones till stjärnor.
Connell och Marianne växer upp i samma småstad. Connell är den populära fotbollskillen och Marianne den priviligierade men märkliga enstöringen. De träffas, ligger, gör slut. Och så fortsätter det hela vägen till universitetet i Dublin, där rollerna plötsligt kastas om.
 
"Det låter inte som så mycket till världen, men i sin enkelhet tar den upp svåra teman på ett kraftfullt sätt. Allt från självförakt, depression och sorg till machokultur, sex och klasskillnader berörs och skildras genom mångbottnade karaktärers vänskap- och kärleksrelationer", kan du läsa i MovieZines recension.
 
Miniserien "Normala människor" består av 12 halvtimmeslånga avsnitt. Det är en serie som både kritiker och tittare snabbt tog till sina hjärtan. Snittbetyget på IMDB ligger på 8,4 och på Rotten Tomatoes var hela 91% av recensionerna positiva.
 
 
"Normala människor" är en irländsk dramaserie baserad på Sally Rooneys roman med samma namn. När den släpptes för första gången 2020 var skådespelarna Paul Mescal och Daisy Edgar-Jones relativt okända. Sedan nominerades de till BAFTAs, och en rad andra tunga priser, och erbjudanden om stora filmroller följde.
 
Mescal filmar just nu "Gladiator 2" med Ridley Scott. Edgar-Jones spelade huvudrollen i fjolårets stora dramasuccé "Där kräftorna sjunger". Vi kommer tveklöst få se mycket mer av båda dessa stjärnor i framtiden - så passa på att upptäck serien som kickade igång deras karriärer!
 
Om du missade "Normala människor" förra gången, eller bara vill återse den enormt hyllade serien, spana in den nu på SVT Play. Ingen stress, den ligger kvar hela sommaren (och faktiskt ända till hösten 2024).
| 14 juni 2023 14:30 |