SérieSeries 2017

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

28 juni 2017 | 14:30

Norden dominerar på SérieSeries-festivalen i Frankrike

MovieZines tv-redaktör är naturligtvis på plats i Fontainebleau under veckans tv-seriefestival.
Det har blivit dags att hylla de europeiska tv-serierna och MovieZine är naturligtvis på plats i den franska staden Fontainebleau för att bevaka SérieSeries Festival, där både etablerade skapare och nya talanger visar upp och berättar om sina serier.
 
Norden, som är ryktbart skickliga på att göra bra serier, dominerar i programmet och i synnerhet syns Sverige. Ola Rapace är på plats med teamet bakom "Hassel", som snart har premiär på Viaplay. Vi ska också ta oss ett snack med gänget bakom det historiska SVT-dramat "Vår tid är nu" samt skaparna bakom det nya Jan Guillou-baserade dramat "Hamilton" som kommer till C More och TV4.
 
Festivalen stora finalnummer på fredag är naturligtvis också svenskt: skådespelarna Sissela Kyle och Lotta Tejle är på plats med sitt team för att visa upp det första avsnittet av komediserien "The Simple Heist", följt av en hejdundrandes cocktailfest såklart.
 
Naturligtvis håller vi ett öga på förhandsvisningar och trailers för att tipsa er om vad ni ska hålla utkik efter. Här finns både norska NRK, som ju trots allt har gett oss "Skam", såväl som andra jättar och nykomlingar.
 
När festivalen befinner sig i en utsmyckad teater och man bor granne med ett gigantiskt renässansslott, medan vädret är varmt men grått, kunde omständigheter inte vara bättre för att spana in Europas kommande serieutbud.
| 28 juni 2017 14:30 |