BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

29 mars 2021 | 13:20

”Nobody” är etta på biotoppen i USA

Medan ”Godzilla vs Kong” håvar in stora pengar från Kina.
Biointäkterna i USA är på väg upp. Indiewire rapporterar om en förhållandevis stark biohelg (med 2021 års mått), med totala intäkter på 19 miljoner dollar. En tredjedel, eller 6,7 miljoner, gick till actionthrillern ”Nobody”.

Bob Odenkirk spelar huvudrollen som en underskattad pappa och make, som avstår från att försvara sin familj vid ett inbrott. Händelsen väcker dock en sovande ilska inom honom och Hutch Mansell blir snart en mycket farlig man. ”Nobody” är regisserad av  Ilya Naishuller (”Hardcore Henry”), och får svensk biopremiär 14 maj.
 
 
Helgens stora vinnare är dock "Godzilla vs Kong". Den emotsedda monsterfilmen gick upp på bio i 38 länder, bland annat Ryssland, Mexico och Australien. I Kina spelade den in hela 70 miljoner dollar, och totalen ligger på 122 miljoner.

I veckan släpps "Godzilla vs Kong" i USA, och inom kort når den även Europa. Här i Sverige får vi tyvärr vänta tills Filmstadens biografer har öppnat (ett preliminärt premiärdatum är satt till 28 april).
 
Etta på svenska biotoppen just nu är Disneys "Raya och den sista draken", tätt följd av dramafilmerna "Nomadland" och "Judas and the Black Messiah" - vilket tyder på att årets Oscarsfavoriter lockar publik.
| 29 mars 2021 13:20 |