Spel

Skribent

Carlos De La Vega

28 juli 2023 | 15:00

Nintendo ryktas jobba på en ny konsol. Är det dags för Switch 2?

Jobbar Nintendo på en uppföljare till Switch? Rapporter från kinesiska företag indikerar på att en ny konsol är under utveckling.
125 miljoner sålda konsoler har Nintendo lyckats få iväg vilket gör Switch till den tredje mest sålda konsolen någonsin. Minst sagt imponerande och nu ser det äntligen ut som en ny konsol är på gång rapporterar mynintendonews.com
 
Enligt den senaste finansiella rapporten från den kinesiska tillverkaren PixArt tyder det på att Nintendo har en ny konsol på gång. PixArt har tillhandahållit chippet som driver JoyCon-sensorerna till Switch och har tidigare försett chip till både Nintendo Wii och Nintendo Wii U.
 
Även fast rapporten inte nämner Nintendo direkt så står det i rapporten att PixArt ska förse ett stort japanskt företag med chip till en ny spelkonsol. Ett företag som inte har släppt en ny konsol på flera år, vilket utesluter Sony helt.
 
Ytterligare antydningar om en kommande Nintendo Switch 2 finns också från andra kinesiska företag. Hongzhun, en tillverkare av metalldelar, har tidigare avslöjat att de förväntar sig en försäljningsökning på grund av att Nintendo planerar att släppa en ny konsol 2024.
 
Trots att Nintendo ännu inte avslöjat mycket om efterträdaren till Nintendo Switch låter det onekligen som att utvecklingen är i full gång.
 
Vad skulle du helst vilja se hos en ny Nintendo-konsol?
| 28 juli 2023 15:00 |