Film

Skribent

EvaEpic

9 mars 2012 | 17:01

Nicolas Cages stölddrama blir till film

För tolv år sedan blev Nicolas Cages serietidning stulen. Nu ska Hollywood filmatisera händelsen.

Nicolas Cage gör inget annat än att ge allt för sin publik. Jag tvivlar på att han klär upp sig till björn för sin egen skull. Han ger och vi tar. Men för tolv år sedan tog någon Cages otroligt sällsynta serietidning "Action Comic #1" från 1938, där Stålmannen introducerades för världen för första gången...

Thomas Lennon och Robert Ben Garant som stod bakom "Reno! 911: Miami" har jobbat på en komedi kring stölden som i sin tur plockats upp av Lionsgate. De skrev manuset i hopp om att Cage ska spela sig själv.

Heatvision rapporterar att historien handlar om ett gäng nördar som försöker sno Cages serietidning "Action Comics #1". Tidningen tros vara den enda av 100 kopior som överlevt. När den blev stulen år 2000 så upptäcktes den i ett förvaringsutrymme och 2011 såldes den för rekordsumman 2,16 miljoner dollar under en auktion.

Förhoppningsvis kommer Cage att spela sig själv i filmen och med manusförfattarna bakom "Reno! 911: Miami" ger i alla fall mig höga förväntningar om att detta kan bli galet - och något udda. Frågan är om han fortfarande har kvar sin Stålmannendräkt och om han har det, tänker han använda den?

| 9 mars 2012 17:01 |