Serie

Skribent

Alexander Kardelo

9 juli 2022 | 10:30

Nicolas Cages nya tv-roll låter helt vrickad

Skådespelaren blir en vodkahalsande drake när vuxen-fantasyromanen "Highfire" adapteras som tv-serie. Skål!
Nicolas Cage är känd för over-the-top-karaktärer och en hel del skruvade roller, något som han drev med i vårens actionkomedi "The Unbearable Weight of Massive Talent". Hans nästa är inget undantag.
 
Vad sägs om Cage i rollen som en drake som älskar vodka och "Flashdance"? Deadline skriver att han ska låna ut sin röst till en minst sagt otippad karaktär. En adaption av deckar/fantasyromanen "Hellfire" är på gång, och beskrivningen - "Peter och draken Elliott" möter "True Detective" - säger ungefär allt vi behöver veta. Handlingen utspelar sig i nutid där en nedsupen drake i Louisiana hamnar i trubbel med maffian.
 
 
TV-serien är live-action så vi får anta att Cages karaktär Highfire blir datoranimerad. Håll utkik på Paramount+ där den kommer streama om några år. Boken är skriven av Eoin Colfer, vars populära "Artemis Fowl" blev Disney-film häromåret - inte till kritikernas förtjusning.
 
Cage är närmast aktuell med westernfilmen "The Old Way" och actionkomedin "The Retirement Plan" - båda på väg ut i år. Han ska även spela Dracula i en kommande skräckfilm.
| 9 juli 2022 10:30 |