Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

11 augusti 2015 | 13:00

Nicolas Cage avslöjar sina favoritroller

Han har spelat över 80 roller i sin 30 år långa karriär, men de här är hans fyra favoriter.
Nic Cage är själva sinnebilden av en älskvärd galning. Från Oscarsbelönad till hånad, från fantastisk till förskräcklig och allt däremellan. Han är ett av filmvärldens mest kända ansikten, men har trots det haft stora ekonomiska problem. Vad framtiden har i sitt sköte för Nicolas Cage vet ingen, och min känsla är att Cage själv vet det allra minst av alla. 

Vilka höjdpunkter ser han i sin egen karriär då? Vilka roller är han extra stolt över? I en intervju med Time delade han med sig av vilka hans favoriter är.

- Det finns några stycken av dem, absolut. Jag tycker att jag och Werner (Herzog) hittade något speciellt i "Bad Lieutenant". Och jag och Mike Figgus hittade definitivt något väldigt känslomässigt naket i "Farväl Las Vegas". Jag är väldigt nöjd med "Vampire's Kiss", som i mitt tycke nästan var som ett laboratorium för mig att upptäcka mina mera expressionistiska sidor inom skådespeleri i. Sedan kunde jag använda det jag lärde mig från "Vampire's Kiss" i en väldigt stor actionfilm i form av "Face/Off" med John Woo. Om du tittar på de två filmerna i rad så kan man se exakt var jag lånat från min rolltolking i "Vampire's Kiss".

"Bad Lieutenant", "Farväl Las Vegas", "Vampire's kiss" och "Face/Off" alltså. Väldigt olika roller i väldigt olika filmer. Jag hoppas att vi snart får se Cage i en kvalitetsroll igen. Filmvärlden mår bra av lite galenskap.Vilken Nicolas Cage-roll är din favorit?
| 11 augusti 2015 13:00 |