Film

Skribent

MovieZine

5 september 2021 | 08:00

Nicolas Cage är dubbelt bioaktuell i höst

Ett hyllat drama och en våldsam hämndfilm står redo för Sverigepremiär. Hur föredrar du din Nicolas Cage?
Hårdkokt hämnare - eller en ensam tryffeljägare? Oavsett hur du föredrar din Nic Cage så bjuder den mångsidige skådespelaren på något för alla smaker i höst.

Snart är han nämligen dubbelt bioaktuell i Sverige. Dels med det hyllade dramat "Pig" och dels med helgalna actionthrillern "Prisoners of the Ghostland". Båda filmerna fick nyligen sina premiärdatum spikade, så spänn fast säkerhetsbältet och gör dig redo för en dubbel dos av Cage-mania!
 
 
"Pig" handlar om en enstörig tryffeljägare som lämnar tryggheten i Oregons vildmarker för att söka upp den stadsbo som stulit hans tryffelgris. I Portland finns både den han söker, och det brokiga förflutna han helst vill glömma. Nicolas Cage har prisats för sin känsliga skådespelarinsats i denna ovanliga gastro-thriller. Det blir svensk biopremiär 24 september.
 
 
I "Prisoners of the Ghostland" - ett postapokalyptiskt actionäventyr av producenterna till "Mandy" - spelar han Hero, en beryktad brottsling som sitter fängslad i metropolen Samurai Town. Han får chansen till upprättelse när The Governor släpper ut honom på ett enda villkor, Hero måste ta sig till det livsfarliga Ghostland för att befria The Governors kidnappade dotter. Hur det går ser vi på bio från 27 oktober.
 
Vilken av Cage-filmerna verkar mest lovande?
| 5 september 2021 08:00 |