Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 februari 2023 | 13:00

Nick Offerman från "The Last of Us" slutade spela för 25 år sedan

"The Last of Us"-stjärnan gav upp spelandet efter att ha blivit beroende av ett klassiskt spel till Nintendo 64.
Efter det tredje makalösa avsnittet av "The Last of Us" är skådespelaren Nick Offerman på tapeten, som spelar ensamvargen Bill som träffar sitt livs kärlek under katastrofen.
 
"The Last of Us" är som bekant baserat på ett spel med samma namn, men när Offerman får frågan om han spelat det i talkshowen "Jimmy Kimmel Live" säger han snabbt nej. 
 
Han inflikar dock att han har ett förflutet som manisk spelare, då han "förlorade två veckor av sitt liv" 1998 med Nintendo 64-spelet "Banjo-Kazooie".
 
- Jag bestämde mig för att aldrig göra det mer igen. Då spel har blivit så pass bra... tror jag att jag hade suttit i en källare och aldrig gått på audition till serier som "The Last of Us", säger han i showen.
 
 
"Banjo-Kazooie" är utvecklat av Rare och släpptes till Nintendo 64 1997 och är faktiskt ett riktigt bra spel, även om det är något av ett barn av sin tid. I spelet är du en björn och en fågel som ger sig ut på ett äventyr.
 
Spelet finns idag att få tag på till Xbox-konsoler och Nintendo Switch.
 
 
Jag kan faktiskt känna igen mig lite i Offermans ord, även om jag fortfarande spelar. När jag hade covid-19 förra våren gjorde jag inte mycket annat än att just spela "Banjo-Kazooie" på Nintendo Switch, vilket ibland kändes lite som menlöst - men ack så skoj!
 
Nya avsnitt av "The Last of Us" dyker upp på HBO Max på måndagar.
 

Läs krönikan Veckans avsnitt av "The Last of Us" är bättre än spelet av Anders Eklöf

 
Kömner du igen dig i vad Nick Offerman beskriver?
| 4 februari 2023 13:00 |