Film

Skribent

Oskar Möller

28 oktober 2021 | 22:20

"Bird Box"-spinoff spelas in i november

Den spanska spinoffen utspelar sig i Barcelona och kommer följa en pappa och hans dotter i samma apokalyptiska värld som originalfilmen.
När "Bird Box" släpptes 2018 på Netflix blev det en av streamingtjänstens mest sedda filmer. Uppskattningsvis 89 miljoner hushåll såg en stressad Sandra Bullock kämpade för att klara livhanken och rädda sina barn undan den värsta fasan världen skådat.
 
Susanne Bier regisserade rysaren som gav upphov till tusentals memes (och en våldsam uppsving i ögonbindelförsäljning?). "Bird box"-crazen ledde dessvärre även till utmaningar via sociala nätverk och folk blev skadade när de utmanade varandra att göra saker som att köra bil med förbundna ögon.
 
"Bird Box" är baserad på författaren Josh Malermans roman med samma namn. Han har redan släppt uppföljaren "Malorie" som den givna uppföljaren gissningsvis kommer att bygga på.
 
Mario Casas kommer spela spinoffens protagonist.
 
De som inte alls kan ge sig till tåls att följa Malorie och hennes två skyddslingar kommer nu alltså kunna trösta sig med ett äventyr i samma värld som utspelar sig i vackra Barcelona. De två bröderna Alex och David Pastor kommer kommer att skriva och regissera filmen medan Mario Casas och Georgina Campbell spelar huvudrollerna.
 
- Det är en intensiv, oväntad historia om överlevnad med känsla och hjärta. Jag kan knappt vänta för publik runtom i världen att se de överraskande mysterierna som nystan upp på Barcelonas gator, säger filmens producent Chris Morgan i ett uttalande till Deadline.
 
Casas är en av Spaniens mest berömda skådespelare och vann nyligen det prestigefyllda Goyapriset för sin roll i thrillern "Cross the Line" (No matarás).
| 28 oktober 2021 22:20 |