Film

Skribent

Viktor Eriksson

8 november 2023 | 19:30

Netflix vill släppa färre men bättre filmer framöver

Netflix filmchef säger att många streamingföretag gjort misstaget att göra saker så snabbt att de gjorde filmer som inte var redo att produceras.
De senaste åren har Netflix släppt en ny film nästan varje vecka. Den siffran kommer företaget nu att dra ner till mellan 25 och 30 filmer per år, rapporterar Variety. Enligt Netflix filmchef Scott Stuber var målet med den tidigare strategin att försöka komma ikapp konkurrenterna.
 
– Vi var en växande ny studio. Vi hade bara gjort detta i några år, och vi tävlade mot 100 år gamla företag, säger Scott Stuber till Variety och fortsätter.
 
– Så då måste du fråga dig själv,“Vad är din affärsmodell?” och för ett tag framöver bara se till så du har tillräckligt. Vi behövde volym.
 
Enligt Scott Stuber kommer Netflix framöver istället satsa på filmer som de känner är tillräckligt bra.
 
– Vi försöker inte nå ett visst antal filmsläpp. Det handlar om “Låt oss göra vad vi tror på”... Och låt oss faktiskt ta fram en filmsamling som vi kan ställa oss bakom och säga “Det här är den bästa versionen av en romantisk komedi. Det här är den bästa versionen av en thriller. Det här är den bästa versionen av ett drama.”
 
– Vi är en maskin som byggdes för att bara köra… Och det resulterar inte alltid i kvalitet. Många streamingföretag gjorde misstaget att göra saker så snabbt att vi gjorde många saker som inte var redo att produceras. Jag vill undvika det.
| 8 november 2023 19:30 |