Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 april 2022 | 10:00

4 påkostade tv-serier har skrotats på mindre än en vecka

Steve Carell återförenades med "The Office"-skaparen och fick en enorm budget av Netflix... men "Space Force" överlevde bara två säsonger.
Deadline rapporterar att Netflix har bestämt sig för att inte ge "Space Force" grönt ljus för en tredje säsong. Komediserien som återförenade det amerikanska "The Office"-gänget Greg Daniels och Steve Carell för en ny och påkostad arbetsplatskomedi, verkar inte ha hittat tillräckligt många tittare.
 
Serien följde General Naird (Carell) som fick i uppdrag att skapa den nya delen av USA:s militär, efter att Donald Trump meddelade att han hade beslutat sig för att skapa en verklig "Space Force" i USA. Pitchen från Netflix ska inledningsvis ha varit just namnet "Space Force", man hade till en början bara namnet och ingen story när man hörde av sig till Carell och Daniels med frågan om de kunde tänka sig att hitta på en serie med det namnet. Så kanske borde vi ändå vara nöjda med att vi fick två säsonger av "Space Force"?
 
Under de två säsongerna har skådespelare som John Malkovich, Jimmy O. Yang, Tawny Newsome, Lisa Kudrow, Noah Emmerich och Ben Schwartz dykt upp framför kameran.
 

Tre ytterligare tv-serier har också lagts ned under veckan:

 
 
Tidigare under veckan rapporterade vi även om hur Netflix valt att lägga ned sin superhjälteserie "Raising Dion". Som följt den unge superhjälten Dion Warren, en serie producerad av Michael B. Jordan som även medverkade i några avsnitt.
 
Men det verkar inte som att The CW vill vara sämre. Efter att visserligen ha lagt beställningar på ett helt gäng olika nya säsonger för en månad sedan, så gav man inget besked om de populära DC-serierna "Batwoman" och "Legends of Tomorrows" framtid. Nu rapporterar däremot Variety att båda serierna kommer att läggas ned och stanna vid totalt tre respektive sju säsonger hos The CW.
 
 

Läs också: Netflix skrotar superhjälteserien "Raising Dion" efter bara två säsonger

 
Tycker du att Netflix gjorde rätt i att lägga ned "Space Force"? Hade du velat ha fler säsonger av "Batwoman" och "Legend of Tomorrow"? Kommentera gärna nedan!
| 30 april 2022 10:00 |