Film

Skribent

MovieZine

12 maj 2021 | 09:30

Netflix spelar in norska science fiction-komedin "Blasted"

”Blasted - killarna vs aliens” är inspirerad av det verkliga UFO-fenomenet i Hessdalen.
Idag presenterar Netflix sin nya norska originalfilm "Blasted - killarna vs aliens", som sägs vara inspirerad av det verkliga UFO-fenomenet i Hessdalen. Sci-fi komedin regisseras av Martin Sofiedal, är skriven av Emanuel Nordrum och producerad av Are Heidenstrøm ("Vågen") på Miso Film.

"Blasted - killarna vs aliens" följer barndomsvännerna Sebastian (Axel Bøyum) och Mikkel (Fredrik Skogsrud) när de återförenas på Sebastians svensexa. Medan Mikkel inte vuxit ifrån tonårstiden med laserdome, har Sebastian blivit en karriärsinriktad arbetsnarkoman som festar loss för att charma potentiella kunder. När svensexan råkar hamna mitt i en rymdinvasion är det upp till Mikkel och Sebastian att återförenas som den kick-ass laserdome-duo de en gång var – och slå tillbaka.

I rollerna syns även Mathias Luppichini (Audun), André Sørum (Kasper), Eirik Hallert (Pelle), Evelyn Rasmussen Osazuwa (Stine) och Ingrid Bolsø Berdal (Hjørdis).

- Det är väldigt spännande att få producera den första norska science fiction-komedin. Vi känner oss väldigt privilegierade att få arbeta med Netflix och göra en film i denna oortodoxa genre, kommenterar Are Heidenstrøm, producent och VD på Miso Film Norge.
 
"Blasted - killarna vs aliens" lanseras globalt på Netflix under år 2022.
| 12 maj 2021 09:30 |