Film

Skribent

MovieZine

28 augusti 2019 | 07:40

Netflix släpper höstens premiärdatum för 10 originalfilmer

Fullmatad filmhöst med Alicia Vikander och Eddie Murphy i nya roller. Här är streamingdatumen att hålla koll på.
Streamingjätten Netflix har flera stora filmer på väg i höst, och tack vare THR har vi nu releasedatum på många av dem. Under hösten, och lagom till Oscarssäsongen, kör man ut nya prestigefulla titlar från filmskapare som Martin Scorsese och Noah Baumbach. Samtliga filmer kommer att visas på amerikanska biodukar i allt mellan 1-4 veckor innan sin streamingpremiär, och vi vet att åtminstone "The King" (säkert fler) också ska gå upp på svensk bio.

Samtliga datum utom "Atlantics" och "I Lost My Body" är globala premiärer, men det återstår att se om just dessa två kommer med i det svenska Netflix-utbudet. Annars saknas det ju inte heta titlar i listan nedan:

“The Laundromat” - 18 oktober. Steven Soderberghs drama om den ökända Panama-skandalen. I ensemblen finns Meryl Streep, Antonio Banderas, Gary Oldman och Jeffrey Wright.

“Dolemite Is My Name” - 25 oktober. Eddie Murphy gör comeback med en barnförbjuden komedi om blaxploitation-legenden Rudy Ray Moore och hans rollfigur Dolemite.

“The King” - 1 november. David Michods Shakespeare-drama har Timothee Chalamet, Joel Edgerton, Robert Pattinson och Ben Mendelsohn i huvudrollerna.

“Earthquake Bird” - 15 november. Wash Westmoreland har skrivit och regisserat dramat med Alicia Vikander. Det handlar om en kvinna som inleder en passionerad affär med en fotograf i Tokyo år 1989.

“Klaus” - 15 november. Animerad julfilm om en brevbärare som skickas till en frusen stad i norr, där han upptäcker att jultomten gömmer sig. Med röster av Rashida Jones, J.K. Simmons, Joan Cusack och Jason Schwartzman.

“The Irishman” - 27 november. Martin Scorseses emotsedda gangsterdrama kostade 159 miljoner dollar, och är en av Netflix dyraste filmer. Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci medverkar.

“I Lost My Body” - 29 november. Fransk animerad film med mörk humor. Handlingen följer en avhuggen hand som flyr från ett labb, för att hitta resten av sin kropp.

“Atlantics” - 29 november. Mati Diops övernaturliga romantiska drama handlar om en grupp arbetare från Senega som ger sig ut på havet i hopp om ett bättre liv. Tävlade i Cannes i våras.

“Marriage Story” - 6 december. Adam Driver och Scarlett Johansson i filmen om en bitten skilsmässa som skildras ur både hans och hennes sida. Noah Baumbach står för regin.

“The Two Popes” - 20 december. Fernando Meirelles har regisserat ett kammarspel där en avgående påve möter sin nye efterträdare. Anthony Hopkins och Jonathan Pryce gör huvudrollerna.
| 28 augusti 2019 07:40 |