Film

Skribent

Jonatan Blomberg

18 april 2017 | 13:30

Netflix: Över en halv miljard timmar har våra användare tittat på Adam Sandler

Precis innan Adam Sandlers senaste Netflixfilm, "Sandy Wexler", gjordes tillgänglig tidigare under månaden så meddelade Netflix att de planerar att göra ytterligare fyra filmer med honom. Detta innebär att Adam Sandler och Netflix, inom en snar framtid, kommer ha gjort åtta filmer tillsammans. Nu vet vi varför.
Netflix har just släppt sin kvartalsrapport för årets första kvartal. I den går det att läsa en hel del kring vad det enorma streamingföretaget har för planer för framtiden och hur de ska eller inte ska tjäna sina pengar. 
 
De planerar exempelvis att spendera över en miljard dollar på marknadsföring under 2017. De bekräftar att "Crouching Tiger Hidden Dragon: Sword of Destiny" var en flopp men att deras satsningar på stand up-specialer har visat sig vara väldigt framgångsrika. De kommenterar också konkurrentens, Amazons, intåg på sport och NFL-marknaden med att "vi tror inte att detta är en strategi som är smart för oss, vi tror att vi kan få in mer tittare och glädje genom att spendera dessa summor pengar på film och serier".
 
Men. Den stora bomben i deras kvartalsrapport måste ändå vara faktumet att sedan Adam Sandlers "The Ridiculous 6" gjordes tillgänglig, har Netflixanvändarna hunnit spendera över en halv miljard timmar med att titta på hans Netflixfilmer. Med sina snart 100 miljoner användare innebär detta att vi alla i snitt har tittat drygt fem timmar på Adam Sandler - och mer ska det alltså bli. Med totalt åtta Adam Sandler+Netflix-filmer lär det inte dröja allt för lång tid innan vi spenderat över en miljard timmar åt att titta på frukterna av deras samarbete.
 
Att "The Ridiculous 6" har ofattbara 0 procent på Rotten Tomatoes är, nu av förståeliga skäl, inte något Netflix verkar behöva vara oroliga över. Utan de meddelar att de "är mycket nöjda med sitt samarbete med Adam Sandler och är glada över att deras användare fortsätter att gilla hans filmer". 
 
Vad tycker ni om Adam Sandlers filmer hos Netflix? Har du spenderat mer eller mindre än fem timmar med honom sedan "The Ridiculous 6"?
| 18 april 2017 13:30 |