Film

Skribent

MovieZine

5 augusti 2020 | 15:00

Hösten på Netflix: Här är 10 stora originalfilmer vi ser fram emot

Nytt på väg från regissörer som David Fincher, Charlie Kaufman och Ben Wheatley.
Bill Skarsgård i stjärnspäckad thriller, Toni Collette i en psykologisk rysare och Jamie Foxx med superkrafter - det är bara en bråkdel av streamingutbudet under resten av 2020. Hösten på Netflix brukar numera också innebära ett och annat tungt Oscarsdrama. Vilka titlar får följa efter "Roma" och "Marriage Story" och plocka hem tunga statyetter? 
 
 
 

Project Power (14 augusti)

 
Henry Joost och Ariel Schulman, kända för "Catfish" och "Nerve", ger superhjältefilmen en twist. "Project Power" handlar om ett piller som kan ge vem som helst superkrafter i fem minuter. Jamie Foxx och Joseph Gordon-Levitt har huvudrollerna och Mattson Tomlin (kommande "The Batman") har skrivit manus.
 
 

I'm Thinking of Ending Things (4 september)

 
Psykologisk skräckthriller med Jessie Buckley och Toni Collette. En ung kvinna besöker sin pojkväns familj, och börjar ifrågasätta allt hon trodde sig veta om honom. Med Charlie Kaufman ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind") i registolen kan vi nog vänta oss en hel del galenskap.
 
 

The Devil All The Time (16 september)

 
Dramathrillern utspelar sig i Ohio på 1960-talet och följer några "bisarra, fascinerande och mentalt störda människor" som handskas med de psykologiska bieffekterna av andra världskriget. I ensemblen trängs Tom Holland, Bill Skarsgård, Riley Keough, Robert Pattinson, Eliza Scanlen och Jason Clarke. "Jag älskar noir och det gotiska från Södern, det var en perfekt blandning", säger regissören Antonio Campos till EW.com om boken som hans film bygger på.
 
 

Enola Holmes (september)

 
Storebror Sherlock är välbekant för de flesta, nu är det dags för 16-åriga Enola att ta plats i rampljuset. "Stranger Things"-stjärnan Millie Bobby Brown spelar flickan som blir intrasslad i ett mysterium.
 
 

The Trial of the Chicago 7 (16 oktober)

 
Stjärnspäckat historiskt drama berättar om en amerikansk demonstration år 1968, som slutade i uppror och gripanden. Det som följde blev en av USA:s mest omskrivna rättegångar. Aaron Sorkin regisserar efter eget manus, och med sig har han bland andra Eddie Redmayne och Sacha Baron Cohen.
 
Large e0b5813696fbae6914a402aa70182cc8 rebecca exclusive
 

Rebecca (21 oktober)

 
Lily James spelar en nygift kvinna, som inser att makens (Armie Hammer) döda första fru fortfarande spökar för paret. Alfred Hitchcock regisserade originalet från 1940, snart får vi se om Ben Wheatley ("The Kill List") kan matcha spänningens mästare. I en intervju med Empire utlovar han genrehopp mellan romantik och övernaturlig thriller.
 
 

Mank (oktober)

 
Följ med tillbaka till 1940-talets Hollywood. "Mank" är historien om de ökända konflikterna bakom kulisserna på Orson Welles storfilm "Citizen Kane", med Gary Oldman i rollen som manusförfattaren Herman J. Mankiewich. David Fincher regisserar sin första långfilm sedan "Gone Girl" (2014).
 
 

The Prom (hösten 2020)

 
Ryan Murphy står bakom denna storslagna musikal, om en småstadstjej som förbjuds att ta med sin flickvän till skolbalen. Ett gäng självupptagna Broadway-stjärnor kommer till undsättning. Nicole Kidman, Meryl Streep och Kerry Washington medverkar.
 
 

Till månen och tillbaka (hösten 2020)

 
En envis och tekniskt intresserad flicka bygger en rymdraket för att ta sig till månen. Disney-veteranen Glen Keane regidebuterar med den animerade familjefilmen.
 
 

The Princess Switch: Switched Again (november)

 
En konditor från Chicago bytte plats med en europeisk kunglighet i Netflix julfilm från 2018. Nu får Vanessa Hudgens spela tre roller när ytterligare en lookalike dyker upp för att röra om i grytan.
 
| 5 augusti 2020 15:00 |