Film

Skribent

MovieZine

30 april 2020 | 09:37

De gör huvudrollerna i svenska thrillern "Red Dot"

Nanna Blondell och Anastasios Soulis medverkar i den första svenska Netflix-filmen.
Nu släpps rollistan för "Red Dot" – den första svenska originalfilmen från Netflix. I huvudrollerna får vi se Nanna Blondell ("Den inre cirkeln", "Black Widow") och Anastasios Soulis ("En underbar jävla jul", "Gåsmamman").
 
"Red Dot" är en thriller som utspelar sig i svenska fjällen. Filmen följer David och Nadja, ett par i 30-årsåldern som har det kämpigt med sitt äktenskap. När det visar sig att Nadja är gravid gör de ett sista försök till att hitta tillbaka till varandra och beger sig upp till fjällen för att vandra.
 
När de hamnar i konflikt med två lokala jägare förvandlas däremot snabbt deras romantiska semester till en mardröm – paret överraskas plötsligt av en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg och de tvingas fly ut i den karga vildmarken. Helt isolerade i de massiva bergen förföljs de nu av hänsynslösa skyttar, men under den sadistiska jakten kommer även deras förflutna ikapp dem.
 
- Det känns utmanande och spännande att göra en sån tydlig actionthriller-film i Sverige och extra kul att den kommer vara tillgänglig i 190 länder, hälsar Blondell i ett uttalande direkt till MovieZine.
 
I övriga roller syns Tomas Bergström, Kalled Mustonen, Johannes Bah Kuhnke, Thomas Hanzon och Anna Azcárate.
 
 
Alain Darborg står för regi och har även skrivit manus tillsammans med Per Dickson.

- Jag hade precis fått reda på att jag skulle bli pappa när vi var ute och vandrade i svenska fjällen. Det kändes överväldigande och helt fantastiskt. Och då tänkte jag som alla andra tänker: ”Tänk om en galning med jaktgevär börjar skjuta på oss.” Så föddes idén till "Red Dot". En action-thriller om rädslan över att bli förälder (och att bli skjuten i huvudet). Ambitionen är att göra en film med hög fart och spektakulära scener, säger Alain Darborg om filmen.
 
"Red Dot" produceras av SF Studios och får global premiär på Netflix år 2021.
| 30 april 2020 09:37 |