Film

Skribent

Mats Karlsson

6 juli 2019 | 20:00

Netflix nya strategi: Dra ner på storfilmerna

Den köpglada streamingtjänsten siktar på att bli mer kostnadseffektiv framöver.
Netflix har de senare åren satsat stenhårt på egna produktioner, men även gjort många inköp av färdiga filmer och serier. I en rapport från The Information avslöjas det att streamingjätten kommer att minska på satsningarna av de dyrare projekten.
 
En film som nämns i rapporten är J.C. Chandors "Triple Frontier", med en uppskattad kostnad av 115 miljoner dollar, som inte har levt upp till Netflix högt ställda förväntningar. Trots att filmen sågs av hela 52 miljoner hushåll den första månaden har filmen fått Netflix att tänka i andra investeringsbanor.
 
Eftersom streamingtjänsten nyligen gav klartecken för den dyra satsningen "Sandman" så ger det inga signaler på någon större återhållsamhet, däremot kommer troligtvis de dyra satsningarna inte hagla lika tätt som tidigare.
 
Andra dyra projekt som Netflix redan har på gång är "The Witcher", "The Division", "Narnia" och framför allt den som sägs bli den dyraste, Michael Bays "Six Underground" (150 miljoner dollar). Dessutom hyser man stor tilltro till den mest prestigefyllda, Martin Scorseses 140-miljonersfilm "The Irishman" (med premiär i november).
 
Vilka filmer tycker ni att Netflix ska producera främst?
| 6 juli 2019 20:00 |