Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 november 2018 | 00:15

Netflix lägger ned poliskomedin "The Good Cop" efter en säsong

Netflix-serien med sångaren Josh Groban i huvudrollen har lagts ned - och jag tror jag vet varför.
TVLine bekräftade tidigare under kvällen att Netflix har valt att lägga ned "The Good Cop" efter blott en säsong. Vilket knappast kommer som en överraskning, men konstigt nog känns lite tråkigt - eftersom de ändå verkade vara något på spåren med sina relativt fristående avsnitt om olika fall.  
 
Jag måste erkänna att jag blev lite förvånad när jag hörde talas om "The Good Cop" första gången. En tv-serie med skönsångaren Josh Groban i huvudrollen, som polisen som aldrig gör något fel - samt tv-veteranen Tony Danza som polisfarsan, som gjorde precis allt fel och hamnade i fängelse.
 
 
Groban har trots allt ett gäng mindre gästinhopp under bältet, som sträcker sig hela vägen tillbaka till 2001 i två avsnitt av "Ally McBeal". Samt diverse sketcher i olika talkshowprogram där jag alltid tyckt att han haft en komisk ådra. Problemet är nämligen inte att sångaren helt saknar skådespelartalang.
 
Jag gav därför "The Good Cop" en ärlig chans när serien släpptes på Netflix i september - och har faktiskt uppskattat flera av avsnitten en hel del. Problemet (enligt mig) är bara att den här komediserien har timmeslånga avsnitt, när det istället hade varit perfekt med små 20 minuters-mumsbitar á la "Brooklyn Nine-Nine". Jag tror faktiskt att serien hade kunnat få en till säsong, om de bara hade delat upp varje fall i två kortare avsnitt istället.
 
Vad tycker du om "The Good Cop" - har du hunnit ge serien en chans ännu? Håller du med om att en komediserie av det här slaget bör ha kortare avsnitt? Kommentera gärna nedan!
| 14 november 2018 00:15 |