Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 oktober 2018 | 13:00

Netflix lägger ned sanslöst underskattade serien "American Vandal"

Efter två kritikerrosade säsonger har Netflix fått nog av serien som gjort träffsäker satir av true crime-genrens mekanismer.
Penisklotter och bajsterrorism verkar tyvärr inte ha gått hem lika väl med Netflix vanliga prenumeranter, som med den hyllande kritikerkåren. Variety rapporterade nämligen under natten att Netflix valt att lägga ned "American Vandal" efter den andra säsongen som släpptes tidigare under hösten.
 
Lyckligtvis är både den första och andra säsongen fristående - och går alltså fortfarande att njuta av i sin helhet utan problem. "American Vandal" gör satir av andra serier och podcasts inom true crime-genren. Superaktuella "Making a Murderer", "The Jinx" och "Serial" för att nämna några.
 
Under den första säsongen fick vi följa med när två dokumentärfilmare tog sig an en oskyldigt anklagad penisklottrare. Faktumet att allt bara är fejkat och att vi faktiskt följer ett gäng skådespelare faller snabbt i glömska, snart är man lika investerad som vid de verkliga true crime-produktionerna.
 
Inte nog med det, jag skulle även vilja påstå att vi sällan (om ens någonsin) fått se en serie lyckas porträttera dagens ungdom på ett mer naturligt och verklighetstroget sätt. Både vuxna och ungdomar kan lära sig mycket av varandra genom att ge "American Vandal" en ärlig chans.
 
För troligtvis ligger nog problemet just där, kanske låter fejkade berättelser om penisklotter och bajsterror inte som något du som tittare borde prioritera i dagens enorma utbud. Men en mer underskattad serie än "American Vandal" är svår att hitta, ge den en chans och visa Netflix att de har tagit fel beslut i det här fallet.
 
Kommer du också att sakna "American Vandal"? Kommentera gärna nedan!
| 27 oktober 2018 13:00 |