cannes 2023

Skribent

MovieZine

23 maj 2023 | 19:00

Netflix köper in Cannes-snackisen "May December"

Julianne Moore och Natalie Portman spelar huvudrollerna i dramat "May December", som kan bli en av årets Oscarsfavoriter.
Netflix är på filmfestivalen i Cannes med kreditkortet redo. Nu har streamingjätten lagt vantarna på en av årets mer omtalade titlar - Todd Haynes drama "May December" har snappats upp för den amerikanska marknaden.
 
Filmen handlar om en skandalomsusad relation - en 13-årig pojke som blir tillsammans med en tjugo år äldre kvinna. De gifter sig senare och förblir ett par, men efter ett par årtionden kommer hemligheter ur det förflutna fram. Julianne Moore spelar kvinnan Gracie och Charles Melton ("Riverdale") är hennes unge make Joe. Natalie Portman gör rollen som en skådespelerska som flyttar in hos dem som research för en roll.
 
Variety skriver att Netflix har betalt 11 miljoner dollar för att köpa in filmen till USA. De planerar att släppa den i höst med hopp om Oscarsnomineringar, inte minst till de två hyllade aktriserna i fokus. Hur och när "May December" släpps i Sverige och övriga världen återstår att se.
 
MovieZines festivalkorre Jonna Vanhatalo har sett "May December" på Cannes-festivalen och hälsar att den är "ett snäpp från att vara ett mästerverk":
 
- Det kan nästan inte bli bättre än så här. Natalie Portman spelar en karaktär som i filmen ska spela en karaktär, som spelas av Julianne Moore. Två fullständigt magnifika skådespelerskor som aldrig gör mig besviken.
| 23 maj 2023 19:00 |