Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 november 2023 | 11:50

Netflix överraskar med att släppa en av årets snyggaste actionfilmer. 3 timmar av fullt ös!

Bara två månader efter världspremiären finns Bollywood-succén "Jawan" på Netflix.
När du tröttnat på Marvel, Liam Neeson och "Fast & Furious"-rullar kan det vara läge att vända blicken mot Bollywood. För där produceras just nu några av de snyggaste och galnaste actionfilmer.
 
Förra året tipsade vi om att spana in fantastiska "RRR" på Netflix. Nu har streamingtjänsten precis fått in "Jawan", som är 2023 års största indiska biosuccé.
 
"Jawan" inleder hårt med både nagelbitande och lekfulla actionsekvenser. Ett pendeltåg har kapats med en högt uppsatt mans dotter ombord. Passagerarna tas som gisslan av en mystisk man med deras kvinnliga medhjälpare. Deras krav? Att lantbruksministern ska betala ut en rejäl summa pengar till landets bönder. Det rappa tempot och den genomtänkta kuppen för snart tankarna till serien "La Casa de Papel".
 
 
Så börjar en actionpackad Robin Hood-historia där vår hämndlystne antihjälte vill rätta till saker och ting som är skeva i samhället. Snart möter vi även kvinnan som jagar honom (och blir förälskad i honom), samt hans minst lika hårde farsa.
 
Båda de manliga huvudrollerna spelas av Shah Rukh Khan, landets megastjärna. Filmen är en häftig blandning av genrer som erbjuder både rå actionthriller med grymma stunts, humor, romantik, ett politiskt budskap... och vad vore en Bollywoodfilm utan sång och dans? 
 
"Jawan" hade sin världspremiär i början av september. Hajpen var enorm, och filmen blev snabbt en av de absolut största indiska succéerna någonsin i hemlandet.
 
Och redan nu går den alltså att hitta på svenska Netflix, både på originalspråket hindi samt dubbad till tamil och telugu.
 
 

Gör så här för att hitta "Jawan" på Netflix

 
För att hitta filmen i utbudet måste du först ändra dina språkinställningar till engelska. Den finns nämligen inte textad till svenska och dyker kanske inte upp för alla användare. Gör så här på sajten, i mobilappen eller på tv:n:
 
• Klicka på Hantera profiler eller Mitt Netflix
• Gå till din personliga profilsida
• Ändra Språk till Engelska
 
Klart! Nu kan du hitta "Jawan" och njuta av närmare 3 timmar hejdlös underhållning. Ett smakprov i trailern nedan: 
 
| 7 november 2023 11:50 |