Serie

Skribent

Josefine Krischausky

17 december 2021 | 22:30

Netflix har gjort en svensk dubbning av "The Witcher"

Har du redan hunnit se klart hela den nya säsongen av "The Witcher"? Ta chansen (eller utmaningen) att se alla avsnitt igen, och lyssna till en annan röst än Henry Cavills.
Åtta nya avsnitt av fantasyserien ”The Witcher” har precis landat på Netflix, och den hängivna tittaren har med stor sannolikhet redan hunnit beta av samtliga av dem. Kanske har denne dessutom hunnit upptäcka en annan detalj – att säsongen även anlände med svensk dubbning.
 
Netflix har på senare tid dubbat flera av sina originaltitlar till svenska, även när det kommer till innehåll för den vuxna publiken. Nu prövas alltså konceptet även på en av streamingtjänstens mest populära produktioner. Som exempelvis huvudrollen Geralt kan vi nu, istället för Henry Cavills stämma, höra den svenska röstskådespelaren Daniel Sjöberg. 
 
Inte bara de nya avsnitten finns tillgängliga med svenskt tal, utan även hela säsong ett, för den som är nyfiken på att gå tillbaka och lyssna. 
 
 
Redan i somras dök flera nya originalfilmer upp på Netflix med dubbade versioner, och streamingtjänsten beskrev det då som ett test, där man ville undersöka mottagandet. Det ses även som ett sätt att göra innehållet tillgängligt för fler, där alla som föredrar originalspråket enkelt kan behålla det så i sina inställningar.
 
 
Den efterlängtade, andra säsongen av "The Witcher" släpptes tidigare under fredagen, och har hunnit ta emot flera positiva omdömen från kritikerna. I de nya avsnitten ansluter bland annat nordiska skådespelare som Kim Bodnia och Kristofer Hivju. 
 
Har du hunnit kolla in svenskdubbade "The Witcher" ännu?
| 17 december 2021 22:30 |