Skribent

MovieZine

12 oktober 2021 | 08:15

Netflix försvarar Dave Chapelles show efter kritiken

"Vi tillåter inte titlar som sprider hat, men vi anser inte att den har gått över den gränsen", kommenterar Netflix VD.
Ståuppkomikern Dave Chapelle har återigen råkat ut för en backlash. Det är en rad skämt kring gayvärlden och transsexuella som har mötts av kritik från HBTQ-organisationer, och till och med Netflix egna anställda.

I den nysläppta komedispecialen "The Closer" har frispråkige Chapelle åsikter om hur cancel-kulturen drabbat rapparen DaBaby efter osmakliga HIV-kommentarer samt om J.K. Rowling. Sedan fortsätter han att skoja om transpersoners könsorgan, skriver Washington Post.

"The Closer" har bland annat mötts av kritik bland Netflix egna personal. I en tweet skriver transpersonen Terra Field att "Chapelle attackerar transcommunityt och ifrågasätter oss". Field ska nyligen ha blivit avstängd från sin tjänst, enligt The Verge.
 
HBTQ-organisationen GLAAD skriver på Twitter att "Chapelles varumärke är att förlöjliga transpersoner och minoriteter":
 
 
Hos streamingtjänsten försvarar man Chapelles show "The Closer" och det finns inga planer på att plocka ner den.

"Chapelle är en av våra mest populära ståuppkomiker", skriver Ted Sarandos i ett mail till anställda som Variety har publicerat. "Hans senaste show var också kontroversiell, och vår mest sedda och prisbelönta hittills. Vi jobbar hårt för att stötta våra talanger kreativa frihet, även om det innebär att det kommer finnas innehåll på Netflix som några anser vara skadligt."

"Vi tillåter inte titlar som uppmanar till hat eller våld, och vi tycker inte att "The Closer" har gått över den gränsen", tillägger Netflix-VD:n.
 
 
Har du sett "The Closer" på Netflix? Kommentera nedan.
| 12 oktober 2021 08:15 |