Serie

Skribent

MovieZine

3 maj 2022 | 19:00

Netflix filmar sin första finska originalserie

Inspelningen av syskondramat "Dance Brothers" är igång i Helsingfors. Ungdomsserien får premiär 2023.
Med titlar som "Young Royals" och "The Rain" har nordiska serier gjort succé världen över tack vare Netflix. Nu är det dags för streamingjättens första satsning på finska. 
 
Variety skriver att inspelningen av "Dance Brothers" just har startat - det blir ett ungdomsdrama om två bröder som jagar drömmen om att bli professionella dansare. Handlingen följer Roni (Roderick Kabanga) och Sakari (Samuel Kujala) som startar en egen populär klubb som gör dem snabbt kända, vilket tär på relationen. Här utlovas "en unik och banbrytande vision för dansgenren", enligt seriens skapare Max Malka:
 
- Vi har skapat en serie som kommer visa upp det bästa av finsk kreativitet på alla nivåer (...) En kombination av högkvalitativt drama, spännande dans och en diversiferad grupp av talanger, säger hon.
 
I rollistan finns också Jeanine Muyima, Fanni Noroila, Lauri Lohi, Eeva Eloranta och Cristal Snow. "Dance Brothers" förväntas ha premiär under 2023.
 
 
På tal om nordiska satsningar så är det snart dags för svenska serien "Clark", om Clark Olofssons liv och händelserna kring Norrmalmstorgsdramat. Jonas Åkerlund regisserar Bill Skarsgård i huvudrollen - premiär på Netflix på fredag.
| 3 maj 2022 19:00 |