Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 oktober 2023 | 16:30

Netflix nya erotiska thriller är en av deras bäst betygsatta filmer i år: "Sexig och intelligent"

Efter ett positivt mottagande på filmfestivalen i Sundance, köpte Netflix upp rättigheterna till "Fair Play". Nu finns den tillgänglig på streamingtjänsten.
Den erotiska thrillern "Fair Play" är en av Netflix bäst recenserade titlar i år, och den engelskspråkiga film som med högst betyg. Det skriver Screenrant. På Rotten Tomatoes kan den för tillfället stoltsera med 87% positiva recensioner. Med 180 samlade recensioner är det en väl underbyggd siffra.
 
Bland annat skriver Jake Coyle på Associated Press att filmen känns som ett "befängt spel där allt inom den högre finansvärlden handlar om hur du framställer dig själv, vare sig du är man eller kvinna".
 
”En sexig, intelligent thriller för en vuxen publik” skriver Entertainment Weekly. ”Du är inte beredd på det här (…) En erotisk thriller invirad i taggtråd som hyllar genrens storhetstid under 80- och 90-talet samtidigt som den placerar sig i nutid” tycker Detroit News.
 
Amy Nicholson på New York Times menar att regissören och manuförfattaren Chole Domont lurar oss att "investera känslomässigt i två emotionellt bankrupta unga människor, som kan accptera instabilitet på aktiemarknaden - men inte i sig själva.
 
 
"Fair Play" handlar om hur en oväntad befodran i den hårt drivna finansbranschen får oanade konsekvenser för ett ung pars förhållande, och hotar att förstöra mer än bara deras förlovning.
 
Det unga paret spelas av Phoebe Dynevor och Alden Ehrenerich, kända från "Bridgerton" och "Solo: A Star Wars Story" respektive.  Chole Domont, som gjort sig ett namn med TV-serier som "Billions" och "Suits"begår här sin långfilmsdebut som regissör.
 
Streamingtjänsten vann distributionsrättigheterna för 20 miljoner dollar, efter en budgivningskamp med ett halvt dussin andra bolag. I USA gick den en kortare runda på biograferna innan den nu som sagt gjort gjort entre på hemma marknaden.
 
 
Har du hunnit se filmen ännu, och tycker du kritikerna har rätt?
| 7 oktober 2023 16:30 |