Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 november 2018 | 16:00

Netflix presenterar 6 kommande animerade filmer och serier

Av filmskaparna bakom "Insidan ut", "The Book of Life" och "The Powerpuff Girls".
Barnutbudet på Netflix växer konstant med nya titlar, och allt större filmer och serier. Streamingjätten har just avtäckt sex nya projekt som är under produktion, och som får premiär inom de närmaste åren.

Variety skriver att Netflix hårdsatsar på animerade originalproduktioner, för att stärka utbudet tills Disney lanserar sin egna streamingtjänst under 2019. Nyligen gav man grönt ljus till Guillermo del Toros nyinspelning av sagan "Pinocchio".

Läs mer nedan om de två långfilmer och fyra tv-serier som just har blivit officiella.
 
Go! Go! Cory Carson (premiär 2019)
Animerad serie för förskoleåldern. Baserat på ett leksaksmärke ska det handla om barnbilen Cory Carson som navigerar sig fram genom barndomen i Bumperton Hills.
 
Trash Truck (premiär 2020)
Animerad serie. Hank är en vild och smutsig sexåring med stor fantasi och en ännu större bästa vän... en enorm, tutande sopbil. Tillsammans får de två vännerna uppleva många äventyr.
 
The Willoughbys (premiär 2020)
Påkostad, datoranimerad långfilm av Kris Pearn ("Det regnar köttbullar 2") och röster av Ricky Gervais, Maya Rudolph, Will Forte, Martin Short, Alessia Cara och Jane Krakowski. När de fyra Willoughby-barnen överges av sina själviska föräldrar, måste de lära sig att anpassa sina gammeldags värderingar till den moderna världen. Se den första bilden nedan.
 
 
Kid Cosmic (premiär 2020)
Animerad serie av producenten Craig McCracken ("Powerpuff-pinglorna"). Det handlar om en ung pojke som drömmer om att bli hjälte. Han hittar magiska stenar som kan göra hans dröm sann. Men i verkligheten är det inte lika enkelt som i fantasin.
 
My Father's Dragon (premiär 2021)
Ny 2D-animerad långfilm från regissören Nora Twomey ("The Breadwinner") och manusförfattaren Meg LeFauve ("Insidan ut"). Baserat på en barnbok berättar filmen om Elmer Elevator, som rymmer hemifrån för att leta efter en drake på Wild Island.

Maya and the Three (premiär 2021)
Animerad miniserie av Jorge Gutierrez ("The Book of Life"). Historien utspelar sig i en mytomspunnen värld där en krigarprinsessa tar hjälp av tre stridslegender, för att rädda världen. "Jag insåg hur mycket mytologi som är sexistiskt. Det här är mitt försök att skapa en grym kvinnlig hjälte och sätta henne på en otrolig resa", säger Gutierrez till Variety.
| 6 november 2018 16:00 |