Film

Skribent

MovieZine

11 mars 2024 | 19:55

Netflix-tittarna upptäcker ett starkt drama från 1994: "Längesen jag grät så mycket"

Frågan är, har Brad Pitt någonsin varit snyggare?
1994 var ett otroligt bra filmår. Vi skämdes bort med storfilmer och blivande klassiker som "Forrest Gump", "Lejonkungen", "Pulp Fiction" och "Nyckeln till frihet", bara för att nämna några.
 
Det var också året då en viss Brad Pitt fick sitt stora genombrott med två heta roller. Han dök upp som sexig vampyr i "En vampyrs bekännelse" och som snygg lantis i dramat "Höstlegender".
 
I den sistnämnda spelar han en av tre bröder som faller för samma kvinna i natursköna Montana under tidiga 1900-talet. "Höstlegender" är en episk berättelse om krig och kärlek, vars handling sträcker sig över 50 års tid. Nu upptäcks den av nya generationer på Netflix, samtidigt som gamla fans återser en favorit.
 
"Höstlegender" är nämligen hett omtalad i Facebookgruppen Bäst på Netflix på sistone. Allt började med ett inlägg som snabbt fick över 300 likes: "Höstlegender - Wow! Det var längesen jag grät så mycket till en film. Bra handling. Vackert filmat. Starka känslor (mycket drama). Nu förstår jag varför alla tycker Brad Pitt är snygg."
 

"Den här typen av mysdrama görs inte längre"

 
Bland kommentarerna ser vi att både den 30 år gamla filmen, och en blott 30-årig Brad Pitt i huvudrollen som Tristan Ludlow, har många beundrare. Läs några av svaren nedan:
 
"Min absolut bästa favoritfilm. Den har allt!" skriver en person.
 
"Bästa filmen genom tiderna" tillägger en annan.

"En klassiker som går att se om och om igen!"
 
"Jag såg den nyligen och bölade typ hela filmen igenom, fast jag vanligtvis har väldigt långt till filmtårar och i ärlighetens namn mest störde mig på karaktärerna. Den här typen av mysdrama verkar inte göras längre, för det var längesen jag verkligen blev berörd av en film", berättar en tittare.
 

"Jag gråter varje gång"

 
"Brad Pitt har aldrig varit snyggare än i just denna", skriver en tittare, och flera verkar hålla med.
 
"Vacker sorglig film och Brad är en sån hunk i denna rulle. Såg den på bio som 14-åring med en kompis (filmen var från 15 år pga explicit sexscen), vi satt mest och fnissade då men senare har jag gråtit och berörts av filmens handling. Sett den säkert 10 gånger."
 
"Underbar film! Jag hade också missat den. Såg den för typ ett år sedan. Ljuvlig!"
 
"Sett den minst 20 gånger och gråter varje gång."
 
"Fantastisk film och hur snygg var inte Brad Pitt i den?"
 
Pitt får sällskap i rollistan av Anthony Hopkins, Julia Ormond och Aidan Quinn. Värt att notera är också att filmen nominerades till 3 Oscars och vann för Bästa foto. Edward Zwicks romantiska drama har starka 7.5 i betyg på IMDb.
 
Se trailern nedan:
 
| 11 mars 2024 19:55 |